24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Sluijmer & Van Olst uitvaartverzorging in Lelystad

Bij Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging begrijpen we de emoties die gepaard gaan met het verlies van een dierbare. In deze periode willen we naast u staan, begeleiden en ondersteunen om samen een eerbiedig afscheid in Lelystad te creëren.

Of uw keuze uitgaat naar een begrafenis of crematie, geen wens is onmogelijk. Omdat elk leven en dus elk afscheid uniek is, luisteren we aandachtig naar uw verhalen, wensen en behoeften. Onze uitvaartbegeleiders in Lelystad zijn er om elk aspect van de uitvaart zorgvuldig te behandelen.

Naast de organisatorische aspecten zoals muziek, bloemen en catering, zijn we er ook om ondersteuning te bieden. We erkennen de individualiteit van elk rouwproces en bieden daarom een luisterend oor, met professionele begeleiding waar gewenst.

Sluijmer & Van Olst is er voor u, om samen een uitvaart te verzorgen die recht doet aan het leven van uw geliefde.

Geen wens is onmogelijk. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Wij nemen uw zorgen en alle zaken omtrent de uitvaart uit handen.

Onze uitvaartverzorgers

Hendrik is een betrokken uitvaartverzorger, die zijn passie gevonden heeft met het ondersteunen en het bieden van zorg aan nabestaanden.

Zijn liefde voor de mens en zijn passie om anderen te helpen, vormen de rode draad voor zijn werk als uitvaartverzorger.

Maak gerust kennis

Stel allerlei vragen
Bespreek je wensen en leg ze vast
In alle tijd en rust kennis maken

Uitvaartcentra in Lelystad

Lelystad biedt een centrale begraafplaats aan de Oostranddreef 1, die tevens plaats biedt aan een crematorium en uitvaartcentrum. Het gedenkpark is met zorg en respect ingericht en heeft in de loop der jaren uitbreidingen ondergaan om aan de behoeften van de nabestaanden te voldoen.

De keuze van de begraafplaats wordt in nauw overleg met u bepaald. We kunnen u informeren over de verschillen tussen algemene graven en particuliere graven, en de duur van de grafrechten. Voor degenen die een bijzondere laatste rustplaats wensen, bieden zij ook de optie van een grafkelder, die ruimte biedt voor twee grafkisten en een persoonlijk monument.

Crematies

Het crematorium in Lelystad, gelegen in een groene omgeving, is uitgerust met moderne faciliteiten zoals een sfeervolle familiekamer, audiovisuele presentatie-opties en een hoogstaande geluidsinstallatie. De keuze van het crematorium en de vormgeving van de plechtigheid zijn aan u; of de overledene nu in Lelystad woonachtig was of niet.

De asbestemming kent diverse mogelijkheden, variërend van verstrooiing tot bijzetting in een urnengraf of columbarium, of het behouden van de urn in een persoonlijke ruimte. Voor degenen die hun geliefde dichtbij willen houden, kan ook een deel van de as in een sieraad verwerkt worden.

Wat anderen over ons zeggen

 • Bedankt voor jullie persoonlijke benadering, jullie respect voor ieders wens. Jullie passie voor het vak wordt zichtbaar in de kleinste dingen.

  Patricia B.
 • Zo dankbaar voor de fijne, betrokken en ontspannen manier waarop Hendrik zorg heeft gedragen voor ons en onze familie.

  Mariska R.
 • Wij hebben in Juni 2016 onze dochter verloren. Zij was nog maar 28 jaar. Samen met Elbert en Hendrik is dit een prachtig afscheid geworden. Heel speciaal en heel persoonlijk. Jullie hebben al het mogelijke gedaan om onze “byzondere ” wensen te laten slagen. Wij missen haar ontzettend maar kunnen terugkijken op een afscheid dat niet beter had gekund. Ontzettend bedankt voor jullie steun. Fam. Dame.

  Francisca D.
 • Zeer professionele hulp gehad. Erg gewaardeerd.

  Jan-Willem van R.
 • 17 mei is onze moeder gestorven precies een week na onze zus (…) en we wisten direct dat we weer jullie wilden als uitvaart organisatie en omdat Elbert niet beschikbaar was heeft hendrik de uitvaart geregeld en heeft Elbert op zaterdag 21 mei de uitvaart gedaan en we zijn zeer tevreden hoe het is gegaan en de persoonlijke benadering in 1 week twee familie leden begraven blijft heel dramatisch maar jullie hebben ons goed opgevangen bedankt Team Sluijmer en van Olst.

  Bart S.
 • …Ik hoop dat we je voorlopig niet nodig hebben maar de volgende keer bellen we je zeker weer. Ik raad dan ook iedereen aan na een overlijden contact op te nemen met Sluijmer & Van Olst.

  Jacqueline B.

Snel duidelijkheid

Op zoek naar antwoorden op veelgestelde vragen over het regelen van een uitvaart? Bij Sluijmer & Van Olst zetten we de antwoorden voor u klaar. In deze sectie hebben we geprobeerd om enkele van de meest gestelde vragen te beantwoorden, om u te ondersteunen bij het regelen van een betekenisvolle uitvaart.

Toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan dag en nacht voor u klaar.

Bloemstuk omarm me

Locatiekeuze voor de Opbaring: Thuis of op locatie

In nauw overleg met u, als naasten, bepalen we of de opbaring het beste thuis kan plaatsvinden, in een uitvaartcentrum of wellicht een combinatie van beide. Andere bijzondere locaties zijn eveneens mogelijk, geheel afgestemd op uw wensen.

We betrekken de familie actief bij de zorg voor de overledene, en indien u dit wenst, kunt u deel uitmaken van de laatste verzorgingsmomenten.

We begrijpen dat de keuze voor een opbaringslocatie persoonlijk is. Het weerspiegelt immers de verlangens van de nabestaanden. Daarom staan wij klaar om u te begeleiden in deze keuze, zodat deze de essentie van uw geliefde en diens leven eer aandoet.

Muziek tijdens de ceremonie

In de dagen na het overlijden van een dierbare staat u voor diverse uitdagingen, zowel op gevoelsmatig als organisatorisch vlak. Het zorgvuldig organiseren van de uitvaartceremonie brengt keuzes met zich mee, variërend van grootschalige beslissingen tot de meer subtiele details.

Eén van deze onderdelen is de muzikale invulling van de dienst. Muziek heeft de unieke kracht om emoties, herinneringen en momenten tot leven te brengen, en zo een diep persoonlijke toon aan de plechtigheid te geven. Daarom is de keuze van passende muziek een fundamenteel onderdeel van een memorabel en eervol afscheid.

Wij bieden u een gevarieerde selectie van muziekstukken die vaak worden gekozen voor dergelijke ceremonies. Echter, het is cruciaal om te beseffen dat elke uitvaart een reflectie is van een uniek leven. De muzikale keuzes kunnen dan ook perfect aan sluiten bij de persoonlijkheid en het levensverhaal van uw geliefde.

Afspeellijsten uitvaart- & begrafenismuziek

Gepersonaliseerd uitvaartvervoer

Keuzes rondom het uitvaartvervoer omvatten zowel klassieke rouwauto’s als begeleidende voertuigen. We begrijpen echter dat het vervoermiddel voor de uitvaart ook een reflectie kan zijn van de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Vandaar dat we een breed scala aan mogelijkheden bieden die eer betonen aan het karakter en de interesses van uw dierbare.

We verwelkomen de gelegenheid om samen met u de vervoersopties te bespreken.

Online condoleanceregister

Condoleance en rouwkaarten

Het omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare kan overweldigend zijn. Bij Uitvaartverzorging Sluijmer & Van Olst Lelystad staan we altijd voor u klaar, ook wanneer het aankomt op de communicatie rondom het verlies. Wij bieden onze hulp aan bij het samenstellen en versturen van rouwkaarten, met daarbij een foutloze weergave van uw boodschap.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een intieme uitvaart, verzorgen wij ook het verzenden van rouwkaarten na de dienst. Daarnaast kunnen wij een rouwadvertentie laten plaatsen in de lokale krant van Lelystad.

Heeft u moeite met het formuleren van een passende rouwtekst? Op onze website vindt u een verzameling rouwgedichten die als inspiratie kunnen dienen.

Sluijmer en van Olst verzorgen al meer dan 12,5 jaar Uitvaartplechtigheden

Onze andere locaties