24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Het verlies van een dierbare is een ingrijpend moment. Wij van Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging begrijpen dat zo’n overlijden al moeilijk genoeg is. Voor een uitvaart in Lelystad nemen wij uw zorgen en alle zaken omtrent de uitvaart uit handen, zonder daarbij af te doen aan uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Voor zowel begrafenissen als crematies kunt u bij ons een passend en waardig afscheid regelen dat recht doet aan de wensen van overledene en nabestaanden. Onze uitvaartbegeleiding is breed inzetbaar. Wij denken graag met u mee over zaken zoals de speciale wensen, rouwkaarten, de kist, de bloemist, de muziek, enz.

Een uitvaart vindt plaats op de locatie van uw keuze. Zo zou u kunnen kiezen voor een plechtigheid in privésfeer, bijvoorbeeld thuis of in de tuin. Samen kunnen we de planning doornemen, zodat u daar op de dag zelf geen omkijken naar heeft. Uw wensen staan bij ons altijd centraal.

Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging heeft beschikking over diverse faciliteiten binnen de gemeente Lelystad. In het zorgcentrum Laarhof beschikken wij over een opbaarkamer die 24 uur per dag toegankelijk is. Zo kunt u op elk gewenst moment bij uw dierbare kan zijn.

U hoeft zelf geen bewoner van eerdergenoemde zorgcentra te zijn om van de rouwkamers gebruik te maken. De opbaarfaciliteiten van Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging zijn ook beschikbaar voor uitvaartondernemingen die geen eigen opbaarfaciliteit of -locatie hebben binnen de gemeente Lelystad.

Begrafenis in Lelystad

Voor een begrafenis in Lelystad is één algemene begraafplaats beschikbaar. Deze begraafplaats is gelegen aan de Oostranddreef in Lelystad. Daar bevindt zich tevens het crematorium en uitvaartcentrum.

De begraafplaats is goed onderhouden en ruimtelijk ingericht. De afgelopen decennia vonden er meerdere uitbreidingen plaats om het gedenkpark tegemoet te laten komen aan de wensen en behoeften van de nabestaande en bezoeker.

Wanneer u voor een begrafenis in Lelystad kiest, reserveren wij de locatie van de uitvaart en eventueel die van de ontvangst na de plechtigheid. De keuze van de locatie(s) is geheel aan u, maar wij adviseren u uiteraard graag. Indien gewenst, kunnen wij voor de plechtigheid een (geestelijk) spreker inzetten.

De keuze van de begraafplaats leggen wij vooraf met u vast, want niet iedereen mag op elke begraafplaats begraven worden. Regels met betrekking tot de teraardebestelling kunnen per gemeente verschillen. In enkele plaatsen hebben uitsluitend de inwoners het recht in hun woonplaats begraven te worden.

Wij adviseren u over het verschil tussen een algemeen en een particulier graf. In een algemeen graf hebben de overledenen geen familierelatie met elkaar. De grafrechten van een algemeen graf zijn meestal 10 jaar geldig en kunnen niet worden verlengd.

Een gekocht of gehuurd particulier graf is niet voor buitenstaanders bestemd. Het graf staat op naam en de eigenaar bepaalt wie er begraven wordt. Zo kunt u vastleggen dat uw partner of een ander familielid in hetzelfde graf begraven wordt. De grafrechten gelden meestal 30 jaar en kunnen worden verlengd.

Ons wordt met regelmaat gevraagd of het mogelijk is in een grafkelder begraven te worden. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Een grafkelder is een betonnen constructie die in een graf geplaatst wordt. Daarin kunnen twee grafkisten worden bijgezet. Op de grafkelder kan een grafmonument geplaatst worden om het graf op de begraafplaats zichtbaar te maken. Mocht u vragen hebben over een begrafenis in Lelystad, neem dan gerust contact met ons op.

Crematie in Lelystad

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Bij een crematie in Lelystad wordt de keuze van het crematorium niet bepaald door de woonplaats waar de overledene stond ingeschreven. De keuze ligt dus geheel bij u.

Het crematorium van Lelystad bevindt zich in een groene en rustige omgeving en is van alle nodige faciliteiten voorzien. Denk aan een sfeervolle familiekamer, presentatiemogelijkheden en een hoogwaardige geluidsinstallatie. Het crematorium is goed te bereiken per auto of met het openbaar vervoer.

De plechtigheden vinden plaats in de aula van het crematorium. Na de plechtigheid begint de daadwerkelijke crematie, die tegenwoordig kan worden bijgewoond. Degenen die daar niet bij aanwezig willen zijn, kunnen plaatsnemen in de ontvangstruimte, waar een kopje koffie of thee gedronken kan worden. Onze catering in de ontvangstruimte biedt u een ruim aanbod.

Tegenwoordig bestaan er ook vele mogelijkheden voor de as-bestemming. Denk bijvoorbeeld aan verstrooiing van de as over zee of land. Bijzetting van een urn in een familiegraf, een urnengraf, of in een urnenmuur (columbarium) behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt er ook voor kiezen de urn thuis een plekje te geven. Er kan ook een beetje as in een sieraad verwerkt worden, zo draagt u uw dierbare altijd bij u.

Muziek is een belangrijk element tijdens crematies. Vaak wordt er voor de favoriete muziek van de overledene gekozen, maar in sommige gevallen is het lastig om passende muziek te vinden. In die gevallen vinden we samen aan de hand van onze uitgebreide collectie altijd de geschikte muziek.

Onze andere locaties