24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Sluijmer & Van Olst uitvaartverzorging in Harderwijk

Bij Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging begrijpen we hoe belangrijk het is om een geliefde een waardig en liefdevol afscheid te geven. Wij zijn er voor u in deze moeilijke tijd, om u te ondersteunen bij het organiseren van een persoonlijke uitvaart in Harderwijk.

Of het nu gaat om een begrafenis of crematie, wij staan voor een zorgvuldige en respectvolle begeleiding. Geen wens is voor ons onmogelijk. We luisteren naar uw verhaal en nemen de tijd om uw specifieke wensen en voorkeuren te begrijpen. Onze uitvaartbegeleiders in Harderwijk zorgen ervoor dat elk detail wordt verzorgd.

We regelen ook de praktische aspecten, zoals muziek, bloemen en catering. We begrijpen dat rouwen een persoonlijk proces is en dat iedereen op zijn eigen manier rouwt. Daarom staan we altijd klaar om naar u te luisteren en u te begeleiden waar mogelijk.

Ons team van Sluijmer & Van Olst in Harderwijk is er om u te helpen een uitvaart te organiseren die recht doet aan het van uw dierbare.

Geen wens is onmogelijk. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Wij nemen uw zorgen en alle zaken omtrent de uitvaart uit handen.

Onze uitvaartverzorgers

Hendrik is een betrokken uitvaartverzorger, die zijn passie gevonden heeft met het ondersteunen en het bieden van zorg aan nabestaanden.

Zijn liefde voor de mens en zijn passie om anderen te helpen, vormen de rode draad voor zijn werk als uitvaartverzorger.

Maak gerust kennis

Stel allerlei vragen
Besprek je wensen en leg ze vast
In alle tijd en rust kennis maken

Uitvaartcentra in Harderwijk

In Harderwijk zijn twee begraafplaatsen: Elzenhof en Oostergaarde. Elzenhof heeft diverse graven en een urnentuin, terwijl Oostergaarde bijzettingen en urn plaatsing biedt. Beide begraafplaatsen worden goed onderhouden door de gemeente.

Ons uitvaartcentrum Elzenhof in Harderwijk biedt ruimte voor crematieplechtigheden en condoleances. De daadwerkelijke crematie vindt plaats in nabijgelegen crematoria in Leusden, Ugchelen, Lelystad en Zwolle. Deze crematoria zijn goed bereikbaar en hebben faciliteiten zoals familiekamers en wachtruimtes. De as-bestemming kan in Harderwijk plaatsvinden, zoals verstrooiing in de urnentuin van Elzenhof of andere opties zoals zeeverstrooiing, bijzetting in een graf of urnenmuur. We staan dag en nacht klaar om u verder te helpen.

Wat anderen over ons zeggen

 • …Hendrik, nogmaals hartelijk bedankt voor de prettige begeleiding rond de begrafenis van mijn oma vorige week woensdag! Ik heb persoonlijk niet eerder zo’n fijne begeleiding meegemaakt bij een begrafenis. Je leefde echt met ons mee, en was er ook persoonlijk bij betrokken. Zo heb ik het in ieder geval ervaren.

  José van D.
 • 17 mei is onze moeder gestorven precies een week na onze zus (…) en we wisten direct dat we weer jullie wilden als uitvaart organisatie en omdat Elbert niet beschikbaar was heeft hendrik de uitvaart geregeld en heeft Elbert op zaterdag 21 mei de uitvaart gedaan en we zijn zeer tevreden hoe het is gegaan en de persoonlijke benadering in 1 week twee familie leden begraven blijft heel dramatisch maar jullie hebben ons goed opgevangen bedankt Team Sluijmer en van Olst.

  Bart S.
 • Bedankt voor jullie persoonlijke benadering, jullie respect voor ieders wens. Jullie passie voor het vak wordt zichtbaar in de kleinste dingen.

  Patricia B.
 • Zo dankbaar voor de fijne, betrokken en ontspannen manier waarop Hendrik zorg heeft gedragen voor ons en onze familie.

  Mariska R.
 • Zeer professionele hulp gehad. Erg gewaardeerd.

  Jan-Willem van R.
 • Wij hebben in Juni 2016 onze dochter verloren. Zij was nog maar 28 jaar. Samen met Elbert en Hendrik is dit een prachtig afscheid geworden. Heel speciaal en heel persoonlijk. Jullie hebben al het mogelijke gedaan om onze “byzondere ” wensen te laten slagen. Wij missen haar ontzettend maar kunnen terugkijken op een afscheid dat niet beter had gekund. Ontzettend bedankt voor jullie steun. Fam. Dame.

  Francisca D.

Snel duidelijkheid

Op zoek naar antwoorden op veelgestelde vragen over het regelen van een uitvaart? Bij Sluijmer & Van Olst zetten we de antwoorden voor u klaar. In deze sectie hebben we geprobeerd om enkele van de meest gestelde vragen te beantwoorden, om u te ondersteunen bij het regelen van een betekenisvolle uitvaart.

Toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan dag en nacht voor u klaar.

Bloemstuk omarm me

Thuis opbaren of op locatie in Harderwijk

De wijze en locatie waarop de overledene wordt opgebaard, is een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Samen met de nabestaanden wordt er besloten of de opbaring thuis plaatsvindt, in een uitvaartcentrum of wellicht een combinatie van beide. In overleg kunnen ook andere locaties bespreekbaar zijn. Bij een thuisopbaring kan gedacht worden aan het opbaren in bed of in de kist.

De verzorging van de overledene gebeurt altijd in nauwe samenwerking met de nabestaanden. Indien gewenst, kunnen naasten ook helpen bij de laatste zorg.

Wij begrijpen dat de keuze voor de opbaarlocatie een belangrijke beslissing is die nauw aansluit bij de behoeften en wensen van de nabestaanden. Ons team staat klaar om u hierbij te begeleiden en te ondersteunen, zodat u de juiste keuze kunt maken die recht doet aan de persoonlijkheid en het leven van uw dierbare.

Uitvaartmuziek

In de dagen na het verlies van een dierbare wordt u geconfronteerd met veel emotionele en praktische zaken. Vooral als u degene bent die verantwoordelijk is voor het regelen van de uitvaartceremonie, komt er veel op uw bord. Hoewel een uitvaartondernemer u kan helpen bij veel van deze taken, zult u toch persoonlijke keuzes moeten maken en beslissingen moeten nemen.

Een van die belangrijke overwegingen is de keuze van uitvaartmuziek die tijdens de plechtigheid zal worden afgespeeld. Muziek voegt een persoonlijk tintje toe aan de ceremonie en heeft vaak de kracht om emoties los te maken. Het is dan ook begrijpelijk dat muziek een essentieel onderdeel vormt van een uitvaart.

Hieronder vindt u afspeellijsten met nummers die vaak worden gekozen om een uitvaart te begeleiden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke uitvaart uniek is en dat de muziekkeuze moet passen bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene.

Afspeellijsten uitvaart- & begrafenismuziek

Rouwvervoer

Wij beschikken over een prachtig wagenpark met traditionele rouwauto’s en volgauto’s. We begrijpen echter dat het rouwvervoer moet passen bij de persoonlijkheid van de overledene. Daarom bieden we u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een geheel ander vervoermiddel, dat echt aansluit bij de individuele voorkeuren en levensstijl van uw dierbare.

Of het nu gaat om een elegante koets, een fietskar, een kleurrijke rouwauto of zelfs een uitvaartbus – we streven ernaar om de uitvaart een bijzonder en zeer persoonlijk karakter te geven. We willen graag dat de laatste rit van uw geliefde een eerbetoon is dat volledig recht doet aan wie hij, zij of die was als persoon.

Samen met u bespreken we graag de mogelijkheden en luisteren we naar uw ideeën en wensen. We willen ervoor zorgen dat elk aspect van de uitvaart zorgvuldig wordt afgestemd op de unieke individualiteit van uw dierbare, zodat het een betekenisvolle en gedenkwaardige gebeurtenis wordt.

Online condoleanceregister

Rouw- en condoleance kaarten

Wanneer een dierbare overlijdt, is het belangrijk om familie, vrienden en bekenden op de hoogte te stellen. Een van de meest persoonlijke manieren om dit te doen is door middel van rouwkaarten. Uitvaartverzorging Sluijmer & Van Olst in Harderwijk staat voor u klaar om u te helpen met de rouwtekst en om de kaarten te controleren op eventuele fouten. Als u dat wenst, kunnen we zelfs het overlijdensbericht combineren met een uitnodiging voor een moment van condoleren of voor de uitvaart in Harderwijk.

Als u kiest voor een afscheid in besloten kring, kunt u bijvoorbeeld de kaarten versturen na de begrafenis of crematie. Op die manier blijft iedereen op de hoogte, ook al was het afscheid niet openbaar.

Bent u op zoek naar ideeën voor een mooie en gepaste rouwtekst? Neem dan een kijkje op onze website, waar we verschillende rouwgedichten hebben verzameld. We willen ervoor zorgen dat u niemand vergeet te informeren, dus als u dat wenst, kunnen we ook een rouwadvertentie in de krant van de regio Harderwijk plaatsen.

Bij Sluijmer & Van Olst begrijpen we hoe belangrijk het is om op een respectvolle en persoonlijke manier afscheid te nemen van uw dierbare. We staan klaar om u te ondersteunen tijdens deze moeilijke tijd en om ervoor te zorgen dat de rouwkaarten en andere communicatie naar wens zijn.

Sluijmer en van Olst verzorgen al meer dan 12,5 jaar Uitvaartplechtigheden

Onze andere locaties