24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Begrafenis

Als men kiest voor een begrafenis zullen wij voor u een kerk of gebouw reserveren voor de uitvaart en eventueel de ontvangst na de plechtigheid in de gelegenheid van uw keuze.

Ook leggen wij de keuze van de begraafplaats vast en kunnen wij voor u een geestelijke of spreker verzorgen die de uitvaartplechtigheid zal leiden. Het is zo dat niet iedereen op elke willekeurige begraafplaats begraven mag worden. De regels die gemeenten hanteren kunnen zeer verschillend zijn. In enkele plaatsen mag men alleen begraven worden als men ook inwoner van die plaats is.

Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een algemeen graf en een eigen graf. In een algemeen graf wordt een aantal overledenen begraven die geen enkele familierelatie met elkaar heeft. U kunt bijvoorbeeld niet vastleggen dat uw partner of andere nabestaanden in hetzelfde graf worden begraven. De grafrechten gelden meestal voor 10 jaar en kunnen niet worden verlengd.

In een eigen graf (koop of huur) wordt een aantal (meestal 2) overledenen begraven die wel een familierelatie met elkaar hebben. Het eigen graf staat op naam en u bepaalt zelf wie er begraven wordt. De grafrechten gelden meestal voor 30 jaar en kunnen worden verlengd. U moet zich wel realiseren dat de kosten van een eigen graf hoger zijn dan voor een algemeen graf.

Tegenwoordig krijgen wij steeds vaker de vraag of het mogelijk is om in een grafkelder begraven te worden. Een grafkelder is een betonnen constructie die in een graf geplaatst wordt. In deze grafkelder is plaats om een of twee kisten bij te zetten. Bovenop deze grafkelder kan men nog een grafmonument plaatsen, zodat het graf ook kenbaar is. Bij de keuze voor een grafkelder moet u er rekening mee houden dat de kosten van de begrafenis aanzienlijk zullen stijgen.

Wij verzorgen begrafenissen en crematies in heel Nederland.

  • Wij helpen met het zoeken naar de juiste kaart met de passendste tekst.

  • Toon foto's of een filmpresentatie tijdens de uitvaart.

  • Condoleren kan op verschillende manieren, niks is onmogelijk.

  • Bestel uw rouwboeket en laat het bezorgen waar u wilt.

  • U kunt de kist laten dragen of zelf met uw familie dragen.

  • We zorgen voor de juiste advertentie, in de juiste krant en editie.

  • We beschikken over een fraai wagenpark van rouw- en volgauto's.

  • Informatie over de crematie en de asbestemming.

  • De manier en plaats van opbaren is van belang voor de rouwverwerking.