24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Sluijmer & Van Olst uitvaartverzorging in Almere

Bij Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging zijn we ons bewust van de emoties en gevoelens die het verlies van een dierbare met zich meebrengt. Tijdens deze periode staan wij aan uw zijde om u bij te staan in het verzorgen van een respectvol afscheid.

Of uw voorkeur nu uitgaat naar een begrafenis of crematie, onze commitment blijft hetzelfde: uw wensen staan bij ons centraal – en geen wens is onmogelijk. We nemen de tijd om uw verhaal te horen, om zo samen een afscheid vorm te geven dat recht doet aan het unieke leven van uw dierbare. Onze uitvaartbegeleiders in Almere verzekeren dat alles tot in de puntjes wordt geregeld.

Buiten het coördineren van de praktische zaken zoals muziek, bloemstukken en catering, bieden we ook een luisterend oor. Rouw is een persoonlijk proces, en iedereen verwerkt het op een unieke manier. Wij zijn er om u in deze periode te steunen.

De reputatie van ons bij Sluijmer & Van Olst in Almere is er een van oprechte betrokkenheid. We benaderen elk afscheid met het doel samen met u een betekenisvolle ceremonie te creëren.

Zoals eerder benoemd is voor ons geen wens te groot of te klein. Wij nodigen u uit om contact op te nemen voor een bespreking. Samen geven we vorm aan een afscheid dat de nagedachtenis van uw dierbare eer aandoet.

Onze uitvaartverzorgers

Hendrik is een betrokken uitvaartverzorger, die zijn passie gevonden heeft met het ondersteunen en het bieden van zorg aan nabestaanden.

Zijn liefde voor de mens en zijn passie om anderen te helpen, vormen de rode draad voor zijn werk als uitvaartverzorger.

Maak gerust kennis

Stel allerlei vragen
Besprek je wensen en leg ze vast
In alle tijd en rust kennis maken

Uitvaartcentra Almere

Wanneer het moment daar is om een waardig afscheid te organiseren in Almere, staan wij klaar om u bij te staan. Bij de keuze voor een begrafenis in Almere, zorgen wij voor de reservering van zowel de uitvaartlocatie als de ruimte voor de ontvangst na de plechtigheid. U bepaalt zelf de locatie, maar wij staan uiteraard voor u klaar met deskundig advies.

In Almere heeft u de keuze uit diverse begraafplaatsen, waaronder die in Almere-Haven aan Oosterdreef 1 en het Crematorium & begraafplaats Almere aan de Kruidenweg 3. Deze locaties zijn niet alleen prachtig, maar ook rustgevend. De bijgelegen uitvaartcentrums bieden alle faciliteiten voor een ceremonie.

Cremeren

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een crematie. Voor een crematie in Almere bieden wij een breed scala aan mogelijkheden om de dienst zo persoonlijk mogelijk te maken. Het kiezen van een crematorium is niet gebonden aan de woonplaats van de overledene, waardoor u hierin volledige vrijheid geniet.

Het crematorium in Almere is modern, goed toegankelijk en uitstekend bereikbaar. Of u nu kiest voor een intieme afscheidsceremonie of een grotere bijeenkomst, het crematorium is erop voorbereid. Qua catering bieden we diverse opties, van eenvoudige koffie en thee tot uitgebreide buffetten.

Wat anderen over ons zeggen

 • …Ik hoop dat we je voorlopig niet nodig hebben maar de volgende keer bellen we je zeker weer. Ik raad dan ook iedereen aan na een overlijden contact op te nemen met Sluijmer & Van Olst.

  Jacqueline B.
 • 17 mei is onze moeder gestorven precies een week na onze zus (…) en we wisten direct dat we weer jullie wilden als uitvaart organisatie en omdat Elbert niet beschikbaar was heeft hendrik de uitvaart geregeld en heeft Elbert op zaterdag 21 mei de uitvaart gedaan en we zijn zeer tevreden hoe het is gegaan en de persoonlijke benadering in 1 week twee familie leden begraven blijft heel dramatisch maar jullie hebben ons goed opgevangen bedankt Team Sluijmer en van Olst.

  Bart S.
 • Zo dankbaar voor de fijne, betrokken en ontspannen manier waarop Hendrik zorg heeft gedragen voor ons en onze familie.

  Mariska R.
 • Wat was het allemaal mooi geregeld. Alle wensen van pa zijn uitgevoerd. Super bedankt Hendrik.

  Gerriëtte S.
 • Zeer professionele hulp gehad. Erg gewaardeerd.

  Jan-Willem van R.
 • Wij hebben in Juni 2016 onze dochter verloren. Zij was nog maar 28 jaar. Samen met Elbert en Hendrik is dit een prachtig afscheid geworden. Heel speciaal en heel persoonlijk. Jullie hebben al het mogelijke gedaan om onze “byzondere ” wensen te laten slagen. Wij missen haar ontzettend maar kunnen terugkijken op een afscheid dat niet beter had gekund. Ontzettend bedankt voor jullie steun. Fam. Dame.

  Francisca D.

Snel duidelijkheid

Op zoek naar antwoorden op veelgestelde vragen over het regelen van een uitvaart? Bij Sluijmer & Van Olst zetten we de antwoorden voor u klaar. In deze sectie hebben we geprobeerd om enkele van de meest gestelde vragen te beantwoorden, om u te ondersteunen bij het regelen van een betekenisvolle uitvaart.

Toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan dag en nacht voor u klaar.

Bloemstuk omarm me

Thuis opbaren of op een externe locatie in Almere

De plek van opbaring is een belangrijk onderdeel in het afscheidsproces. In overleg met de nabestaanden kan er besloten worden voor opbaring thuis, in een uitvaartcentrum, of een combinatie van beide. Andere locaties, zoals een vertrouwde omgeving die speciale betekenis heeft, zijn in overleg ook mogelijk. Bij thuisopbaring kan er gekozen worden voor het opbaren in bed of in de kist.

De zorg voor de overledene vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de nabestaanden. Hierbij is er ruimte voor persoonlijke inbreng en kunnen nabestaanden, indien gewenst, actief deelnemen aan de laatste verzorging.

Muzikale begeleiding

Na het verlies van een geliefde staan nabestaanden voor diverse keuzes en beslissingen. Wanneer u verantwoordelijk bent voor het organiseren van de uitvaartplechtigheid in Almere, kan dit een extra uitdaging zijn. Gelukkig staan professionals in Almere klaar om u door dit proces te begeleiden, maar enkele keuzes blijven persoonlijk.

Een cruciale keuze is de muziek voor de ceremonie. Muziek kan emoties versterken en is daarom een belangrijk onderdeel van de uitvaartplechtigheid. Hieronder bieden wij een selectie van afspeellijsten met nummers die regelmatig worden gekozen voor uitvaartdiensten. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat iedere uitvaart uniek is, en de muziekkeuze dient afgestemd te worden op het leven van de overledene.

Bekijk de afspeellijsten voor uitvaart- en begrafenisliedjes >

Rouwvervoer

In Almere beschikken wij over meerdere rouw- en volgauto’s. We begrijpen het belang van een persoonlijke touch, passend bij de eigenheid van de overledene. Daarom bieden we opties die variëren van traditioneel tot uniek, zoals een koets of ingerichte uitvaartbus.

Het is onze missie om de laatste reis van de overledene zo persoonlijk en betekenisvol mogelijk te maken. Samen met u verkennen we alle mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het vervoer volledig in lijn is met de persoonlijkheid en levenswijze van uw dierbare.

Wij staan klaar om te luisteren naar al uw ideeën en wensen, zodat de uitvaart een waar afscheid wordt.

Online condoleanceregister

Uw boodschap: rouw- & condoleancekaarten

Bij het verlies van een geliefde is het essentieel om naasten, vrienden en andere betrokkenen op de hoogte te brengen. Een van de manieren om dit te doen is via rouwkaarten. Bij Uitvaartverzorging Sluijmer & Van Olst in Almere bieden we assistentie bij het opstellen van de rouwtekst en controleren we de kaarten op eventuele onjuistheden. Mocht u het op prijs stellen, dan kunnen we het overlijdensbericht tevens combineren met een uitnodiging voor een condoleancemoment of voor de uitvaart in Almere.

Wanneer u kiest voor een afscheid in beslotenheid, is het mogelijk om de kaarten na de begrafenis of crematie te versturen. Zo blijven alle betrokkenen geïnformeerd, zelfs als het afscheid in privésfeer heeft plaatsgevonden.

Zoekt u inspiratie voor een passende rouwtekst? Bezoek dan onze website, waar we diverse rouwgedichten voor u hebben verzameld. Indien gewenst, kunnen we ook een rouwadvertentie in de lokale krant van Almere plaatsen.

Bij Sluijmer & Van Olst begrijpen we het belang van een waardige en persoonlijke manier van afscheid nemen. We zijn er voor u tijdens deze periode en zorgen dat de rouwkaarten en alle andere communicatie naar uw wensen zijn vormgegeven.

Sluijmer en van Olst verzorgen al meer dan 12,5 jaar Uitvaartplechtigheden

Onze andere locaties