24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Het verlies van een dierbare is een ingrijpend en persoonlijk moment. Wij van Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging vinden het daarom zeer belangrijk dat uw wensen zoveel mogelijk worden nageleefd. Samen bespreken wij daarom ook in alle detail de gewenste organisatie van de uitvaart in Almere.

Een uitvaart vindt plaats op de locatie van uw keuze. Zo zou u kunnen kiezen voor een plechtigheid in de privésfeer, bijvoorbeeld thuis of in de tuin. Door alle punten en wensen voor de ceremonie met ons te bespreken, kunt u de planning gerust aan ons overlaten.

Voor zowel begrafenissen als crematies kunt u bij ons een passend en waardig afscheid regelen dat recht doet aan de wensen van overledene en nabestaanden. Onze uitvaartbegeleiding is breed inzetbaar. Wij denken graag met u mee over zaken zoals de speciale wensen, rouwkaarten, de kist, de bloemist, de muziek, enz.

In de gemeente Almere zijn twee mooie en modern ingerichte uitvaartcentra beschikbaar, beide gelegen aan de plaatselijke begraafplaatsen. In de ontvangstruimte kunnen bezoekers van een hapje en een drankje worden voorzien. In ons gesprek brengen wij u graag op de hoogte van de vele opties die onze catering in de ontvangstruimte biedt.

Begrafenis in Almere

Wanneer u voor een begrafenis in Almere kiest, reserveren wij de locatie van de uitvaart en eventueel die van de ontvangst na de plechtigheid. De keuze van de locatie(s) is geheel aan u, maar wij adviseren u uiteraard graag. Indien gewenst, kunnen wij voor de plechtigheid een (geestelijk) spreker inschakelen.

In Almere zijn meerdere begraafplaatsen beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van de begraafplaatsen in Almere Haven aan Oosterdreef 1. Deze bevinden zich in een mooie en rustige omgeving. Aan de begraafplaatsen is ook een uitvaartcentrum gelegen en is er ruimte voor een begeleidende ceremonie.

Er kan gekozen worden voor een persoonlijk grafmonument dat past bij de overledene. Hier zijn wel enkele regels aan gebonden, zoals het gebruik van duurzaam materiaal. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door.

De keuze van de begraafplaats leggen wij vooraf met u vast, want niet iedereen mag op elke begraafplaats begraven worden. Regels met betrekking tot de teraardebestelling kunnen per gemeente zeer verschillen. In enkele plaatsen hebben uitsluitend de inwoners het recht in hun woonplaats begraven te worden.

Wij adviseren u graag over het verschil tussen een algemeen en een particulier graf. In een algemeen graf hebben de overledenen geen familierelatie met elkaar. De grafrechten van een algemeen graf zijn meestal 10 jaar geldig en kunnen niet worden verlengd.

Een gekocht of gehuurd particulier graf is niet voor buitenstaanders bestemd. Het graf staat op naam en de eigenaar bepaalt wie er begraven wordt. Zo kunt u vastleggen dat uw partner of een ander familielid in hetzelfde graf begraven wordt. De grafrechten gelden meestal 30 jaar en kunnen worden verlengd. Ook kan er gekozen worden voor een persoonlijk grafmonument dat past bij de overledene.

Crematie in Almere

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor een crematie Bij een crematie wordt de keuze van het crematorium niet bepaald door de woonplaats waar de overledene stond ingeschreven. U heeft hierin de vrije keuze.

Het crematorium in de gemeente Almere is goed gefaciliteerd en dankzij de grootte is het geschikt voor allerlei soorten afscheidsceremonies. Bovendien is het crematorium goed te bereiken per auto of met openbaar vervoer. Om de plechtigheid zo persoonlijk mogelijk te maken, houden wij graag rekening met al uw wensen. Ook onze catering biedt een ruimt aanbod, of u nu thee en koffie wilt laten schenken of een warm buffet wilt laten opdienen, wij regelen het voor u.

Niets is onmogelijk bij het van een mooie en waardige afscheidsceremonie. Wij nemen graag de zorg uit handen wat betreft een crematie in Almere.

Onze andere locaties