24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Een condoleance is bedoeld om op een persoonlijke manier uw medeleven te betuigen aan de nabestaanden. Door de jaren heen is de manier van condoleren sterk veranderd. Voor zowel de nabestaanden als de bezoeker van de uitvaart is het condoleren vaak een emotioneel moment. Het is dan ook van groot belang het op die manier te doen die het beste bij uzelf en bij de overledenen past. Alle mogelijkheden van catering na een plechtigheid zijn vandaag de dag mogelijk. Vraag het uw uitvaartverzorger.

Een vrij traditionele manier van condoleren is het ontvangen van de bezoekers met koffie en cake. De begraafplaatsen en crematoria bieden hiervoor vaak goede gelegenheden. Per regio zie je verschillen in de manier waarop een condoleance wordt verzorgd. Bij de een worden broodjes en soep geserveerd en bij andere is een plakje cake de versnapering. Familietradities kunnen ook invloed hebben op de wijze van condoleren. Belangrijk is dat u doet wat bij u past.

Daar waar de traditionele manier niet geheel voorziet in de wijze waarop je een condoleance wilt laten verlopen, zie je steeds meer de verschuiving naar horecagelegenheden. “Als ik er niet meer ben mag je daar best een borrel op drinken”, hoort u toch soms zeggen in uw omgeving. Ook deze manier van condoleren wordt steeds meer op prijs gesteld door nabestaanden en bezoekers. De sfeer is over het algemeen wat losser en de lange rijen voor het condoleren lijken zich anders te bewegen.

U kunt tegenwoordig ook digitaal condoleren. Als nabestaanden gebruik maken van deze dienst, kunt u op een persoonlijk website uw condoleance achterlaten. In dat geval treft u dan de juiste zoekterm op de rouwkaart of in de overlijdensadvertentie.

Online condoleanceregister

  • Wij helpen met het zoeken naar de juiste kaart met de passendste tekst.

  • Toon foto's of een filmpresentatie tijdens de uitvaart.

  • Bestel uw rouwboeket en laat het bezorgen waar u wilt.

  • U kunt de kist laten dragen of zelf met uw familie dragen.

  • We zorgen voor de juiste advertentie, in de juiste krant en editie.

  • We beschikken over een fraai wagenpark van rouw- en volgauto's.

  • Informatie over de crematie en de asbestemming.

  • Informatie over de begrafenis, een algemeen of een eigen graf.

  • De manier en plaats van opbaren is van belang voor de rouwverwerking.