24 uur per dag bereikbaar 0341 492 826

Een uitvaart geeft familie, vrienden en kennissen de mogelijkheid om de dierbare een waardig en mooi afscheid te geven. Voor een goede organisatie van de uitvaart biedt Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging u een helpende hand.

Voor zowel begrafenissen als crematies kunt u bij ons een passend en waardig afscheid regelen dat recht doet aan de wensen van overledene en nabestaanden. Onze uitvaartbegeleiding bij een uitvaart in Harderwijk is breed inzetbaar. Wij denken graag met u mee over zaken zoals uw speciale wensen, muziek en bloemen.

Ons uitvaartcentrum Elzenhof ligt aan de Walstein, een mooie en rustige locatie in Harderwijk. Uitvaartcentrum Elzenhof is voorzien van drie opbaarkamers die 24 uur per dag bezocht kunnen worden. Zo kunt u op elk gewenst moment bij uw dierbare zijn. De aanwezige ontvangruimte biedt de gelegenheid voor condoleances.

Uitvaartceremonies kunnen in de aangrenzende gemeentelijke aula plaatsvinden. Deze ruimte biedt 150 zitplaatsen en 150 staanplaatsen en is uitgerust met een hoogwaardige geluidsinstallatie en een orgel. Er is apparatuur aanwezig voor videopresentaties en audio-opnamen. Wat betreft uw wensen voor de uitvaartceremonie is alles bespreekbaar en onze catering kan aan vele wensen voldoen.

Samen maken we de uitvaart mogelijk die aan uw wensen en voorkeuren voldoet. Alles is bij ons bespreekbaar.

Begrafenis in Harderwijk

In Harderwijk zijn twee begraafplaatsen beschikbaar: Elzenhof en Oostergaarde. Begraafplaats en uitvaartcentrum Elzenhof biedt ruimte voor allerlei soorten graven, zoals familiegraven en grafbeplanting. Door het gebruik van verschillende boomsoorten heeft elk vak op de begraafplaats zijn eigen karakter.

De begraafplaats Elzenhof beschikt ook over een urnentuin.

Bij begraafplaats Oostergaarde kan gekozen worden voor bijzetting in een bestaand graf of plaatsing van een urn. Elzenhof en Oostergaarde worden beide goed onderhouden door de gemeente Harderwijk. Voor specifieke wensen of vragen omtrent een begrafenis kunt u gerust contact met ons opnemen.

Indien gewenst, kunnen wij voor de plechtigheid een (geestelijk) spreker inzetten.

De keuze van de begraafplaats leggen wij vooraf met u vast. Regels met betrekking tot de teraardebestelling kunnen per gemeente zeer verschillen. In enkele plaatsen hebben uitsluitend de inwoners het recht in hun woonplaats begraven te worden.

Met regelmaat wordt aan ons gevraagd of het mogelijk is in een grafkelder begraven te worden. Een grafkelder is een betonnen constructie die in een graf geplaatst wordt. Daarin kunnen twee kisten worden bijgezet. Op de grafkelder kan een grafmonument geplaatst worden welke past bij de overledene.

Crematie in Harderwijk

Steeds vaker wordt ervoor gekozen om een dierbare door middel van een crematie de laatste eer te bewijzen. Harderwijk beschikt niet over een crematorium, maar u kunt de ceremonie wel in Harderwijk laten plaatsvinden. Ons uitvaartcentrum Elzenhof biedt ruimte voor zowel de crematieplechtigheid als de condoleances.

Voor de daadwerkelijke crematie wordt uitgeweken naar een crematorium in de omgeving. De crematoria in Leusden, Ugchelen, Lelystad en Zwolle hebben onze voorkeur vanwege hun goede bereikbaarheid vanuit Harderwijk.

Eerdergenoemde crematoria liggen in een rustige omgeving en zijn goed gefaciliteerd. Er zijn sfeervol ingerichte familiekamers met diverse wachtruimtes. Elke vestiging biedt presentatiemogelijkheden en beschikt over een hoogwaardige geluidsinstallatie, hiermee kan ook aan presentatiewensen worden voldaan. De locaties zijn goed bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer.

In de crematoria kan de daadwerkelijke crematie tegenwoordig worden bijgewoond. Degenen die daar niet bij aanwezig zijn, kunnen alvast plaats nemen in de ontvangstruimte, waar bijvoorbeeld een kopje koffie of thee gedronken kan worden. Wij bieden vele opties voor de catering in de ontvangstruimte, waar wij u graag over informeren.

De as-bestemming kan wel in Harderwijk plaatsvinden. De as kan worden verstrooid of in een urn worden bijgezet in de urnentuin van begraafplaats Elzenhof. Tegenwoordig bestaan er ook vele andere mogelijkheden wat de as-bestemming betreft. Denk bijvoorbeeld aan verstrooiing van de as over zee of land. Bijzetting van de urn in een familiegraf, een urnengraf, of in een urnenmuur (columbarium) behoort ook tot de mogelijkheden.

Mocht u specifieke wensen hebben of vragen, neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij leggen graag de mogelijkheden aan u voor.

Onze andere locaties