“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst
“Geen wens is onmogelijk”
Sluijmer & Van Olst

Opbaren overledene

De manier en de plaats van opbaren van de overledene is van wezenlijk belang voor de rouwverwerking. Samen met de nabestaanden wordt de keuze gemaakt voor een thuisopbaring, een opbaring in het uitvaartcentrum of een combinatie van beiden. In overleg zijn ook andere locaties bespreekbaar. In een situatie thuis kunt u denken aan het opbaren in bed of in de kist.

De verzorging van de overledene gebeurt in nauwe samenspraak met de nabestaanden. Wanneer dit gewenst is, kunnen de naasten helpen met de laatste zorg.

Wij hebben een eigen uitvaartcentrum en opbaarkamers. Deze faciliteiten gebruiken we voor onze eigen uitvaarten, maar zijn ook beschikbaar voor andere uitvaartondernemers die geen eigen opbaarfaciliteit hebben of geen locatie hebben in de betreffende plaats. Nabestaanden kunnen hierdoor altijd gebruik maken van het uitvaartcentrum naar keuze. Hebben wij zelf geen uitvaartcentrum of opbaarkamer bij u in de buurt, dan zullen wij gebruik maken van faciliteiten die wel bij u in de omgeving aanwezig zijn.

Ons uitvaartcentrum “Elzenhof” vindt u aan de Walstein 101 in Harderwijk. Deze grenst aan de gelijknamige begraafplaats. In de Elzenhof zijn drie 24 uurs opbaarkamers, maar ook is er gelegenheid tot het houden van condoleances in de ontvangruimte. Daarnaast kunnen er vanuit de aula uitvaartplechtigheden worden gehouden.

Onze opbaarkamers bevinden zich in zorgcentra De Regenboog in Dronten en Laarhof, Laarstaete, en De Hoven in Lelystad. Deze opbaarkamers zijn net als die in de Elzenhof voor iedereen. Woont u dus niet in een van genoemde verpleeghuizen, dan kunt u toch gebruik maken van deze kamers. Ook in deze kamers kunt u 24 uur per dag terecht. Voor u wel zo’n vertrouwd idee dat u ongeacht het moment van de dag gewoon op bezoek kan gaan bij uw dierbare.

Uitvaartmuziek

Bloemen

Zelf de uitvaart regelen